De ce unele bănci din România nu vor să acceseze o piață nouă de 200 miliarde euro?

Îmi place să abordez bitcoinul și criptomonedele într-o manieră cât mai originală, și totuși îmi place să știu și să simt despre ceea ce scriu. Așadar, dacă discut cu cineva despre bitcoin, aș vrea să văd că măcar a făcut o tranzacție cu o criptomonedă în viața lui, altfel discuția e van!

Nu știu dacă există acum în România o bancă care ar fi de acord să colaboreze cu o casă de schimb virtuală (de bitcoin)?!? Desigur, știu că există servicii care acceptă plata cu bitcoin, nu le-am testat, doar le-am văzut. Așadar, cumva dacă ai bitcoin, poate te descurci în România să-i cheltuiești și dacă ai noroc să-i schimbi în lei.

Dar, dacă deții bitcoin, eu zic să îi păstrezi dacă poți! Observ că bitcoinromania.ro promite să vinzi ETH și BTC în lei fără cont bancar. Cred că sunt persoane și pe olx care cumpără sau vând BTC ori ETH.

Oricum, sunt în afara țării o grămadă de case de schimb pentru criptomonede, care oricum, îți transferă banii în contul din România și poți ridica numerar dacă ai nevoie. În fine, la modă urmează să fie casele de schimb doar pentru criptomonede, eu am apelat la una, Kucoin.com, unde am schimbat ETH în ETN (Electroneum).

Și totuși, acestea de mai sus nu răspund la întrebarea din titlu. Într-adevăr nu există o reglementare a criptomonedelor în România, sau cel puțin nu știu să existe acum când scriu. Unele bănci din România recomandă să nu investiți în bitcoin. Ce să zic, am investit în bitcoin 50 USD și în momentul de vârf am scos 1000 USD, și da am întregistrat acest lucru în contabilitate și voi plăti impozit, pentru că așa e corect!

Contează când intri în bitcoin, dar dacă observăm, bitcoinul de fapt, tot a crescut, da este volatil, dar trebuie să-l înțelegi, investițiile în criptomonede au nevoie de timp. Nu devii bogat peste noapte, te rog, nu visa la loterie!

În criptomonede investești, și aștepți, un an, doi, poate mai mult și vei scoate profit. Criptomoneda este o investiție pe termen lung și necesită cunoștințe bune de software.

Așadar, avertizarea unor bănci de a nu investi în bitcoin, este oarecum justificată, dacă nu înțelegi tehnologia din spatele criptomonezilor. Sunt și multe înșelăciuni cu bitcoin, foarte multe, așadar dacă cineva vă promite profit cu ajutorul bitcoinului peste noapte, cu siguranță ceva nu e adevărat acolo și trebuie verificat din mai multe surse.

Cea mai sigură sursă este bitcointalk.org – aici puteți verifica dacă ceea ce promit unii este adevărat ori fals și de asemenea, puteți învăța mai multe despre bitcoin.

Spre, exemplu startminer.com este o schemă Ponzi, este o “firmă” care promite că minează bitcoin gratuit și că îi virează în portofelul tău, este o țeapă nesimțită. O să scriu un alt articol pe această temă.

Îmi dau seama, că nu știu să răspund la întrebarea din titlu, însă băncile din România au de pierdut că nu acceptă să sprijine tranzacțiile din criptomonede în lei. Și România are de pierdut, asta e evident. Oricum, dacă aveți un magazin online, și doriți să acceptați plata cu bitcoin, puteți apela la platforma Bitpay.

Cei care dețin bitcoin, oricum șitu cum să-l transforme în lichiditate, așadar, faptul că unele bănci românești, împedică acest lucru, este în defavorare lor, pentru că, pierd o piață globală care azi valorează 206 miliarde de Euro, însă acele bănci uită că, criptomonedele vor crește, iar această rată depinde de noi, de oameni si nu de vreo bancă!

Dacă dorești să schimbi ETH (Ethereum) în BTC (Bitcoin) sau în altă criptomonedă îți recomand kucoin.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.