creare site

Un studiu a descoperit câteva pesticide care provoacă cancer în cerealele pentru copii! Nu e cazul pentru România!

Un nou raport publicat recent de ONG-ul Environmental Working ori EWG a constatat că glifosatul, un ingredient activ în produsele de eradicare a buruienilor de la firma Monsanto, are legături cu cancerul, și se găsește în diverse cereale populare pentru micul dejun și alimente comercializate copiilor, dar nu la noi, ci în USA!

Studiul a indicat că orice produs cu un nivel de glifosat de peste 160 de părți/miliard a fost etichetat ca fiind nesigur. Cu toate acestea, conform standardelor Agenției pentru Protecția Mediului din SUA, limita legală privind glifosatul în produsele alimentare este de 5 părți per milion (5000 părți per miliard), potrivit Business Insider.

Sudiul a determinat că alimentele care sunt nesigure în prezent includ urmatoarele mărci: Quaker Old Fashioned Oats, Cheerios, Lucky Charms, Kellogg’s Cracklin ‘Oat Bran, Quaker Dinosaur Ogg Instant Oats, Oval Velvet Value Great si Back to Nature Granola Granola.

Raportul a devenit public după ce un juriu din California a acordat despăgubiri în valoare de 289 de milioane de dolari unui grădinar din California, care a susținut că pesticidul de la Monsanto, ce conține ingredientul glifosat, i-a provocat cancer după ce l-a folosit în mod regulat timp de doi ani.

Mai multe gasiti aici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.