Nanoparticulele vor facilita imprimarea 3D color!

Oamenii de știință de la Institutul de Știință și Tehnologie din Barcelona (BIST) au publicat o nouă cercetare, care prezintă o modalitate de a tipări obiecte 3D color folosind imprimante SLS.

Tehnologia discutată în lucrare, prezintă posibilitatea amestecării pulberilor polimerici cu cernelurile comerciale, pentru a permite imprimarea color utilizând metode bazate pe jet de cerneală prin introducerea de materiale nano.

Gold nanorods (GNR) a fost utilizat ca sintetizatoare fototermice (NEPS), pentru a facilita unui material să sentitizeze selectiv cu laser. Pulberii au fost apoi amestecați cu, coloranți comerciali pentru a face nanocompozite colorate. În cele din urmă, aceste nanocompozite colorate au fost utilizate pentru imprimarea 3D a unui dragon colorat.

Sistemele de imprimare 3D SLS disponibile în comerț pot produce numai obiecte negre, gri și albe. HP intenționează să aducă tipărirea 3D în culori pe piață cu seria Jet Fusion 300/500 și Multi Jet Fusion. Diferite grade de culoare sunt disponibile cu modelarea depunerii topite (FDM) și alte metode de imprimare, cum ar fi jetul de liant, jetul de materiale, prelucrarea prin laminare a foilor. Cu toate acestea, colorarea tipăririi SLS 3D se efectuează de obicei în timpul postprocesării.

Sursa: 3dprintingindustry.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.