creare site

Țepe, înșelăciuni și scheme Ponzi cu bitcoin

Bitcoinii sunt bani, iar dacă ai ajuns aici și nu știi ce este Bitcoinul, îți recomand mai întâi să te documentezi pe wikipedia.org și bitcointalk.org.

Acum, dacă cineva vă promite profituri din investițiile în criptomonede, ar fi bine prima dată să vă documentați pe bitcointalk.org și cu ajutorul motoarele de căutare, Google, Bing, Yahoo etc.

Spre exemplu, Startminer.com promite să mineze bitcoin în locul vostru și vă oferă gratuit 0,002 BTC pe zi. Iar dacă investiți 0,75 BTC veți “primi” de la Startminer.com 0,15 BTC pe zi, care reprezintă azi 560 USD.

Startminer este o schemă Ponzi sau cum a fost Caritasul din România. Gândiți-vă logic, cine vă poate oferi peste 500 USD pe zi, pentru un termen nedeterminat cu o invesititie de 0,75 BTC (cca. 2800 USD la momentul redactării articolului)?

Nimeni. Nu se poate așa ceva. Dar, Startminer nu se oprește aici, promite să dovedească plățile și ne arată pe site-ul lor câte plăți au făcut de când s-au lansat. Evident că unele plăți pot fi găsite în blockchain-ul de Bitcoin, dar acestea s-au făcut doar ca să se obțină încrederea celor care cred în această schemă Ponzi!

De curiozitate am testat programul lor gratuit cu două conturi și nu am primit niciun Satoshi când am efectuat o retragere – subdiviziunea unui bitcoin. În plus, Startminer afișează cu nerușinare siglele Blockchain, Coinbase și LocalBitcoins!

De asemenea, ca și în cazul banilor reali, sunt persoane care vă cer să le transferați o sumă mică de bitcoin și vă promit 10 BTC imediat, de exemplu. Din nou, astfel de țepe se practică peste tot, însă o dată ce ați trimis o sumă de bitcoini la o adresă, aceștia sunt buni trimiși și nu mai există nicio șansă să-i recuperați doar, dacă cel care va înșelat îi trimite înapoi.

Așadar, escrocii sunt peste tot, însă cu ajutorul criptomonedelor, bitcoin, ethereum, ripple, EOS, monero etc. pot să vă păcălească mult mai ușor.

Nu credeți niciodată în banii care se fac peste noapte – într-un timp foarte scurt! Bitcoinul a crescut de la 0 la 3500 euro în cca. 10 ani, așadar cum cineva ar putea să dubleze 100 de euro în 24 ore?

Logic, nu se poate! Nu vă asumați niciun risc ori verificați compania din surse credibile!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × = 36

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.