creare site

În China, 98 de persoane sunt urmărite penal pentru înşelăciuni într-o schemă piramidală cu OneCoin

Procurorii din China au acuzat patru suspecți despre care se spune că sunt implicați în operarea unei presupuse scheme piramidale denumită OneCoin în valoare de 2 miliarde de dolari.

Potrivit unui comunicat de presă emis în vara acestui an de Procuratura Populară Supremă, un parchet local din provincia Hunan a acuzat cele patru persoane ca parte a unei represiuni mai largi asupra “Weika Coin” – numele chinezesc pentru OneCoin, o schemă de investiții aparent în criptomonede, dar OneCoin nu este nicidecum o criptomonedă, ea nefiind listată pe coinmarketcap.com.

Raportul indică faptul că procesul legal declanșat în septembrie 2017 s-a desfășurat în trei etape, în care 98 de persoane au fost judecate pentru că au înșelat investitori din peste 20 de provincii din China. Unii dintre aceștia au fost deja condamnați cu închisoare de până la patru ani și / sau amenzi cuprinse între 10.000-5.000 de yuani (1.565 – 783.000 dolari).

Procurorul a spus că schema implică până la 2 milioane de victime, în timp ce suma primită de la investitori este de 15 miliarde de yuani (aproximativ 2 miliarde de dolari). Aproape 1,7 miliarde de yuani (266 milioane dolari) au fost recuperate, spune raportul.

După cum a raportat anterior CoinDesk, schema OneCoin, a fost fondată de Ruja Ignatova, și care fost examinată de poliție într-o serie de țări pentru suspiciuni de fraude.

Promotorii din Italia au fost amendați cu milioane de euro, în timp ce autoritățile din India au arestat suspecții asociați cu OneCoin în luna aprilie a anului trecut și au adus ulterior acuzații împotriva lui Ignatova în iulie.

Cel mai recent, Procuratura Bulgară Specială și-a unit forțele cu omologii din Europa și din America pentru a investiga schema!

Sursa: coindesk.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 ÷ 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.