Guvernele ajung de acord pentru a pune în aplicare înțelegerea de la Paris privind schimbările climatice

President Michal Kurtyka, right, and Executive Secretary of the UN Framework Convention on Climate Change Patricia Espinosa react after adopting the final agreement during a closing session of the COP24 U.N. Climate Change Conference 2018 in Katowice, Poland, Saturday, Dec. 15, 2018. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Politicienii au semnat acordul privind schimbările climatice de la Paris în 2015, dar în cele din urmă au pus bazele pentru a acționa în baza acestui acord.

Guvernele au elaborat ghiduri, cunoscute sub numele de Pachetul climatic Katowice, care va determina modul în care vor implementa reduceri de emisii începând cu 2020.

Acesta stabilește modul în care națiunile vor organiza obiective, vor măsura progresul tehnologic, vor verifica eficacitatea și vor transpune în realitate obiectivele acordului.

Au existat preocupări că înțelegerile s-ar putea destrăma, dar oficialii au salvat acordul, dând naștere unei dispute cu Brazilia privind monitorizarea creditelor de carbon. Majoritatea discuțiilor din acest domeniu vor avea loc în 2019.

Pactul va păstra în mod ideal creșterea globală a temperaturii medii la mai puțin de 2grade Celsius (3.6F) peste nivelurile preindustriale. Nu este sigur că acest lucru este de ajuns. Grupul interguvernamental al ONU privind schimbările climatice a publicat recent un raport care arată că încălzirea globală este mai rea decât se credea și ar necesita “modificări fără precedent” pentru a menține temperatura sub control.

Oricât de mult ar putea face acordurile de la Paris și Katowice pentru a reduce emisiile, ele se bazează pe o înțelegere învechită a situației.
Ca de obicei, există și sitația acelor țări care refuză să intre în acest joc.

Intenția președintelui Trump de a retrage SUA de la Acordul de la Paris ar putea afecta eficacitatea strategiei, chiar și cu orașele și statele care se angajează să onoreze acordul.

Alte țări care depind în mare măsură de vânzările de combustibili fosili, cum ar fi Kuwait, Rusia și Arabia Saudită, au dat, de asemenea, din umeri la raportul ONU privind clima. Dacă participanții de la Paris își ating țintele, va fi în ciuda unor opoziții proeminente.

Sursa: engadget.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × = 20

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.