creare site

STUDIU: Minarea Bitcoin-ului utilizează de trei ori mai multă energie decât exploatarea aurului

Este nevoie de trei ori mai multă energie pentru a produce un dolar echivalent în valoarea unui Bitcoin decât aceeași valoare în aur, potrivit unui nou studiu de cercetare.

Mai exact, necesită șaptesprezece megajouli de energie pentru a mina digital un dolar echivalent în bitcoin față de cinci megajouli necesare pentru a mina fizic aceeași valoare în aur, a declarat raportul intitulat “Cuantificarea costurilor energetice și de carbon pentru criptomonedele care se pot mina”.

Alte criptomonede, inclusiv ethereum, litecoin și monero, necesită de asemenea o cantitate mai mare de energie decât minarea efectivă a aurului real. Studiul a fost realizat între ianuarie 2016 și iunie 2017.

“Ca o medie a tuturor zilelor de la 1 ianuarie 2016 la 30 iunie 2018, pentru a genera un dolar, estimăm că minatul de Bitcoin, Ethereum, Litecoin și Monero necesită 17, 7, 7 și respectiv, 14 MJ [megajouli].

În comparație, estimăm că aluminiul, cuprul, aurul, platina și REO miniere
necesită 122, 4, 5, 7 și 9 MJ (megajouli) pentru a genera 1 dolar “, a afirmat studiul.

Studiul a avertizat, de asemenea, că energia estimată necesară pentru minatul criptomonedelor este probabil la capătul inferior al spectrului, deoarece procesele cum ar fi echipamentele de răcire cripto-miniere nu au făcut parte din calcule.

De asemenea, cercetările au arătat că consumul de energie din spatele cripto-mineritului este proiectat să crească. “În timp ce prețurile de pe piață ale monedelor sunt destul de volatile, rețeaua vitezei de minat pentru trei din cele patru criptomonede a crescut constant, sugerând că cerințele energetice vor continua să crească.

În această perioadă, estimăm că exploatarea minieră pentru toate cele
4 criptomonede a fost responsabilă pentru 3-15 milioane de tone de emisii de CO2 “, se arată în studiu.

Lucrarea de cercetare, publicată în prima săptămână a lunii noiembrie de revista The Nature International Journal of Science, a fost compilată de Max Krause, inginer cercetător la Institutul Oak Ridge pentru Știință și Educație și Thabet Tolaymat, inginer de mediu cu protecția mediului Agenţie.

Sursa: kitco.com

Publicitate * Dacă dorești să schimbi ETH (Ethereum) în BTC (Bitcoin) sau în altă criptomonedă îți recomand kucoin.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.