creare site

John Deere a fabricat primul lor tractor electric pentru agricultură

Propulsia electrică va fi din ce în ce mai dominantă în toate industriile care au nevoie de mișcare. Astfel, John Deere a început să lucreze la primul lor tractor electric pentru agricultură

Tractorul prototip denumit SESAM, este primul tractor alimentat complet de la o baterie. Spre, deosebire de tractoarele obișnuite diesel, sub capota acestui tractor se găsește o stivă mare de baterii care asigură o capacitate de 130 kWh.

Capacitatea acestei baterii este mai mare ca și la o Tesla cu o baterie de 100 kWh. Tractorul electric are nevoie de o asemenea capacitate, pentru că, uzual un tractor trage după el sarcini mari. În ceea ce privește puterea, vehiculul este echipat cu două motoare electrice de 150 kW care asigură o forță totala de până la 300 kW (402 CP).

John Deere se așteaptă ca motoarele electrice să necesite mult mai puțină întreținere, decât cele diesel. Evident motoarele electrice vor avea o durată de viață mai mare ca și cele termice.

John Deere nu a furnizat detalii despre disponibilitatea noului tractor electric, dar a anunțat, că a dedicat un nou grup pentru dezvoltarea tractoarelor electrice.

Este impresionant să vezi un tractor masiv care se deplasează silențios:

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Sursa: electrek.co

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


÷ 5 = 1

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.