creare site

Ferrari a prezentat cea mai puternică mașină din istoria companiei, care demarează mai încet decât Tesla Roadster!

Ferrari pregătește două noi super-mașini pentru șosea, care vor fi echipate cu cel mai puternic motor construit vreodată de prestigiosul producătorul italian.

Cele două mașini care vor fi manufacturate într-o serie limitată numită “Icona” și vor fi denumite Monza SP1 și SP2, codificarea făcând referire la celebrele mașini de curse din anii 1950. SP1 are un singur loc în timp ce SP2 permite și un pasager, pe lângă șofer.

Motorul V12 are 810 cai putere, și va fi prezent pe ambele modele, fiind cel mai puternic motor construit vreodată la Maranello. Mașina va atinge 100 km/h în 2,9 secunde, fiind mai lentă cu o secundă decât Tesla Roadster! Așadar, “cel mai puternic motor de la Ferrari” va păli în fața motoarelor electrice de la Tesla. De asemenea, Ferrari a declarat că ediția va fi produsă în maxim 500 de unități!

Caroseria este construită în întregime din fibră de carbon și modelul nu va fi disponibil cu un plafon sau un parbriz. Ferrari a menționat că, a montat un “scut virtual de vânt” care este amplasat în spatele panoului de instrumente pentru a împinge fluxul de aer deasupra șoferului care este așezat într-un cockpit similar cu Formula 1.

Sursa: cnbc.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.