creare site

Începând cu 1 august, vei putea imprima arme cu o imprimantă 3D

Săptămâna trecută, Departamentul de Justiție din USA a permis producția de arme cu imprimantele 3D în concordanță cu startup-ul Defense Distributed.

Decizia este rezultatul muncii susținute pe mai mulți ani, a evaghelistului în drepturile armelor, Cody Wilson, și îi permite lui Defense Distributed să posteze planuri detaliate pentru “arme fantomă” – care nu pot fi detectate, neînregistrate și care se pot fabrica de orice persoana care are acces la o imprimantă 3D.

Cody Wilson (creatorul platformei bazată pe ură, Hatreon și “unul dintre cei mai periculoși oameni de pe Internet”) a fondat Defense Distributed în 2012 pentru a pune la dispoziția tuturor arme fabricate acasă.

Dar, după ce proiectul “Wiki Weapon Project” al DD a lansat prima sa arma funcțională, The Liberator, în 2013, Departamentul de Justiție l-a forțat pe Wilson să stearga planurile armelor de pe Internet, invocând o lege privind exportul de arme.

Wilson, a atacat interdicția Departamentului de Stat în instanță!

​Wilson a susținut că publicarea online a planurilor digitale de arme automate a fost pur și simplu o expresie a primului amendament – dreptul la libera exprimare – iar Departamentul de Justiție a decis în favoarea sa.

Acum, datorită îmbunătățirii tehnologiei de tipărire 3D și a acestei noi legi, transformarea schemelor digitale în arme reale necesită doar o conexiune la Internet și o imprimantă 3D. Pentru iubitorii de arme DIY fără imprimante 3D, Defense Distributed produce o mașină specializată numită Ghost Gunner.​

​După ce a câștigat în justitie, Defense Distributed și-a relansat enciclopedia cuprinzătoare de arme, DEFCAD, care conține arme de la AR-15 până la Beretta. Site-ul web este deschis pentru urcarea în baza de date a planurilor și va permite descărcarea planurilor începând cu luna august.

Pentru a reduce numărul de atacuri în masă din America (unde decesele cu arma sunt cu 25 de ori mai mari decât alte țări cu venituri ridicate), politicienii dezbat căi de a controla proprietatea armelor.

Sugestiile variază de la verificări de fundal, interdicții asupra armelor de asalt, cerințe minime de vârstă și sisteme de avertizare “steagul roșu” – toate acestea fiind imposibil de realizat dacă oricine pot descărca anonim planuri și imprima arme netradiționale în garajele lor!

Sursa: thehustle.co

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × = 50

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.