Imprimanta 3D concepută pentru construcția pavajelor din beton

PrintStones este un start-up al Universității de Tehnologie din Viena, care dezvoltă tehnologii 3D de tipărire pentru a automatiza construcția pavajului și a plăcilor din beton pe șantier.

Până în prezent, acest strart-up a creat o imprimanta 3D mobilă care poate imprimat 3D beton. Prototipul poate extruda beton și în deplasare, iar extruderul imprimantei 3D este atașat de un braț robotic.

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Start-up-ul consideră că, o imprimantă 3D mobilă pe un șantier de construcții are ca rezultat o flexibilitate mai mare, precum și economii în timp și bani. De exemplu, costurile pentru instalarea pieselor sunt reduse drastic, cât și producția de CO2.

PrintStones explică într-un comunicat de presă că imprimanta 3D prototip este potrivită pentru fabricarea componentelor sub presiune “în segmentul de inginerie civile”.

Imprimanta mobilă PrintStones poate fi utilizată pe șantier pentru a imprima diverse forme, culori sau texturi de suprafață. În prezent, are o viteză de imprimare de 15 centimetri pe secundă.

Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Viena au lucrat la dezvoltarea instrumentelor de simulare pentru analiza stresului și a tulpinilor atunci când au venit cu ideea de afacere PrintStones.

Cu toate că PrintStones este un start-up, el caută oameni să i se alăture echipei sale, inclusiv un Operator 3D care va supraveghea și conduce operațiunile de tipărire 3D.

Sursa: all3dp.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.