Puritalia Berlinetta – o bijuterie fabricată în doar 150 de exemplare

După patru ani, Puritalia a reușit în cele din urmă să lanseze diamantul lor magnific, Berlinetta … o frumusețe realizată la comandă, care îmbină tehnologiile avansate, cu o estetică de design care amintește de ‘Epoca de aur a designului automobilelor’ din Italia.

Designul Berlinetta își propune să evoce bucuria unui copil care privește un automobil italian frumos, potrivit designerului Fabio Ferrante. Colaborând cu Puritalia, Ferrante a conceput Berlinetta ca fiind un automobil curbat, totuși sinuos, oferindu-i un aspect puternic, fără a face în mod necesar să pară o “mașină cu mușchi”.

Caroseria Berlinetta este proiectată să fie proporțională, echilibrată și fabricată complet din fibră de carbon. O capotă foarte lungă găzduiește un puternic motor super-hibrid cu 8 cilindri, de 965 CP, montat central după puntea față, oferind automobilului o scurtă prelungire frontală.

Partea frontală are mai multe deschideri pentru răcirea compartimentului motorului, iar Ferrante a adăugat chiar și deschideri laterale (ca o evoluție din stilul anterior al lui Puritalia) pentru răcirea sistemelor de frânare.

Acoperișul este rotunjit în exces și coboară încet către spatele lat și muscular și probabil este singura parte exterioară a mașinii care prezintă textură și dezvăluie fibra de carbon. Între timp, interiorul mașinii este o combinație stelară cu piele în culoarea bronzului deschis și fibră de carbon, conferind Berlinettei o frumusețe distinctă.

“Berlinetta reprezintă finalizarea unui efort intens de cercetare și dezvoltare, care a durat patru ani și a început după prezentarea primului prototip, numit” 427 Roadster “, în 2015”, spune Ferrante.

“Fiecare Berlinetta necesită un timp enorm pentru fabricare: 800 de ore doar pentru vopsire și finisajele din fibră de carbon”. Concepută pentru a reprezenta perfecțiunea, Berlinetta este o fuziune dintre lux, putere și expertiză italiană în domeniul automobilelor și artizanat. Numai 150 de Berlinette vor fi construite.

Sursa: yankodesign.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.