Florida e amenințată de inundații grave

Conform unui studiu recent publicat în Geophysical Research Letters, nivelul oceanului a crescut îngrijorător în ultimii ani, mai exact între 2011 si 2015.

Iar acest fapt a atins apogeul în zona statului Florida, unde accelerația creșterii nivelului apelor a atins cote alarmante, specialiștii concluzionând că în zona lor creșterea este de șase ori mai mare decât în alte state de coastă.

Andrea Dutton – profesor de geologie la Universitatea din Florida – a remarcat abundența inundațiilor tot mai frecvente din ultimii ani, și l-a comparat cu restul zonelor de pe Coasta de Est, concluzia ei fiind că localnicii din acele teritorii vor experimenta din plin și în viitor acest fenomen nefast cu implicații periculoase.

“Lucrurile se pot schimba drastic în următorii 5 ani, în ciuda previziunilor aparent liniștitoare oferite de către guvern populației locale.

Aceste previziuni încearcă să mențină o stare de calm în rândurile oamenilor, însă nu se bazează pe predicții fundamentate științific.

Edilii susțin că nu e nici un motiv de îngrijorare până prin 2060, însă studiile noastre, ale specialiștilor în domeniu, conchid că aceste eventuale dezastre ecologice pot apărea mult mai repede” – susține Dutton.

Din punct de vedere istoric, expertizele lui Dutton arată că principalul vinovat de creșterea tot mai agresivă a nivelului oceanului este începutul erei industriale.

În acel moment, fabricile au început să emane mult dioxid de carbon în atmosferă, astfel că ea s-a incins teribil, cauzând nu doar topirea ghețarilor nordici, ci și acumularea de averse tot mai frecvente din partea oceanului.

Sursa: anonews.co

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


36 ÷ = 18

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.