auto bara

Aston Martin Valkyrie

Britanicii continuă să ne surprindă și de această dată, întrucât noul model Valkyrie este o supermașină mai rar întâlnită.

Încă nu a fost lansată oficial pe piață, însă este cât se poate de recentă, și aspectul său vizual iese limpede din tiparele cu care compania și-a obișnuit fanii.

Având inițial numele de cod Nebula, Valkyrie reprezintă rezultatul colaborării dintre Aston Martin, Red Bull Racing și o pleiadă de alte firme, dintre care îi menționăm pe Cosworth, Ricardo, Rimac Automobili, Multimatic, Alcon, Bosch, Surface Transforms, Wipac și Michelin.

Toate acestea au luat parte la conceperea mașinii, care are un motor V12 de 6,5 litri ce va produce, după toate probabilitățile, 1130 de cai putere.

Transmisia este Ricardo cu ambreiaj dual cu 7 viteze, iar masa nu va depasi 1030 kg. S-ar putea afirma că punctul forte al mașinii îl reprezintă designul unic și futuristic, însă inginerii susțin că, date fiind specificattile sale tehnice, Valkyrie va fi cea mai rapidă mașină din lume care va putea circula pe străzile obișnuite.

Doar 150 de exemplare vor fi construite, fiecare având prețul de 3,2 milioane de dolari.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


84 ÷ 42 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.