creare site

Din 2010 și până în prezent BMW a tipărit în 3D, 1 milion de piese!

Nu mai este surprinzător că piesele tipărite 3D se află pe un trend ascendent!

200.000 dintre piesele imprimate 3D la Centrul de producție de aditivi din München urmează să intre în producția de serie.

BMW a început să experimenteze cu tipărirea 3D în 2010, când automobilele lor DTM au avut nevoie de scripeți ușori pentru pompa de apă. Piersele realizate cu ajutorul proceselor de fabricare a aditivilor au intrat în producția de serie doi ani mai târziu, când Rolls-Royce a avut nevoie de diferite părți sinterizate cu laser. Fabrica Goodwood pare că a fost fericită de rezultatele obțiune, deoarece începând cu anul 2017, dispozitivele de ghidare cu fibră optică din Dawn au fost  imprimate 3D. Astăzi, Rolls-Royce folosește în total 10 componente tipărite 3D.

Dar nu trebuie să cheltuiți o mulțime bani pe un Rolls-Royce pentru a obține o parte din tehnologia de imprimare 3D: indicatoarele personalizare din Mini și benzile de tabla din bord sunt imprimate 3D, în timp ce pentru i8 Roadster, BWW imprimă aliaje de aluminiu.

O parte importantă a mecanismului din acoperișul lui Roadster și a șinelor de protecție a ferestrei sunt realizate folosind această metodă. BMW spune că componentele metalice cântăresc mai puțin decât partea din plastic turnată prin injecție și în același timp sunt considerabil mai rigide. Folosind tehnologia HP Multi Jet Fusion, BMW poate produce până la 100 de șine de ghidare a ferestrelor în 24 de ore.

Cu toate acestea, producția de i8 Roadster este puțin probabil să beneficieze de această viteză de producție.

Sursa: roadandtrack.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.