creare site

Beijingul avansează cu un sistem social de evaluare controversat

Sistemul social de evaluare al Chinei este incredibil de controversat, evocând o serie de întrebări interesante.

Unii vor întreba în mod inevitabil dacă este diferit de sistemul de evaluare al creditelor din SUA. Ce se întâmplă dacă, de fapt, ajută la descurajarea criminalității și îi ține pe oameni pe un drum drept și îngust?

 Beijingul este cu un pas mai aproape de punerea în aplicare a unui sistem de evaluare socială care să recompenseze persoanele care manifestă un comportament bun și să impună restricții și sancțiuni celor care nu sunt cetățeni model.

Sistemul de comportament social, care pare să fie ridicat direct din episodul “Nosedive”, este adoptat până la sfârșitul anului 2020, potrivit Bloomberg. Acesta va compila datele din mai multe surse pentru a construi un program de puncte pe tot parcursul vieții, pentru a recompensa sau pedepsi cetățenii în consecință.

Business Insider, într-un raport din ultima lună, notează că anumite părți ale Chinei participă deja la diverse programe cu credite sociale.

Pedepsele și avantajele sunt, probabil, chiar mai neobișnuite decât v-ați imagina.

Potrivit raportului, un comportament prost vă poate împiedica să rezervați bilete de tren sau avion, vă poate diminua viteza de Internet, vă impiedică să vă țineți copiii în școlile cele mai bune sau chiar să vi se reține câinele. În schimb dacă obțineți un scor favorabil, veți beneficia de mai multe beneficii pe site-urile de matrimoniale, reduceri la facturile la energie, rate mai bune la bănci și posibilitatea de a închiria obiecte fără un depozit.

Bloomberg a spus că în Hangzhou, care a lansat un sistem de credit personal la începutul acestui an, cetățenii sunt recompensați pentru sarcini precum donarea de sânge și efectuarea de activități de voluntariat. În schimb, încălcarea legilor de circulație și plățile subterane vor genera efecte negative.

Sursa: techspot.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.