creare site

Departe de ochii lumii, instituțiile financiare au început să strângă bitcoini!

Investitorii instituționali sunt pe valul valutelor virtuale, potrivit unui raport publicat.

Acești investitori, care în unele cazuri reprezintă fonduri de hedge, au convins persoanele fizice cu putere mare de cumpărare să între în joc cu marii cumpărători de bitcoin, astfel au avut loc câteva tranzacții private notabile de cca. 100 milioane de USD.

În acest moment conform coinmarketcap.com, volumul de tranzacții pe zi se aproprie de 20 miliarde de EURO.

Raportul a fost publicat de Bloomberg și conține concluziile la care au ajuns anumiți specialiști. Printre ei, Bobby Cho, șeful global al tranzacțiilor cu criptomonede de la DRW Holdings LLC, Cumberland. Pentru Cho, piața de criptomonede se confruntă cu “o profesionalizare în creștere la nivel mondial”. Această profesionalizare este condusă de investitorii instituționali, care sunt mai interesați de piața criptomonedelor decât de piața tradițională.

Raportul indică faptul că piața valutelor virtuale a devenit din ce în ce mai atractivă pentru acești investitori instituționali în ultimele luni. Motivul din urmă a condus la reducerea volatilității prețului criptomonedelor. Mai ales în prețul bitcoinului (BTC), care a rămas între 6 mii și 7 mii de dolari în lunile august și septembrie, după cum se poate observa în graficul furnizat de coinmarketcap.com.

Potrivit cercetătorilor de la Digital Assets Research și TABB Group, piața OTC a avut în aprilie între 250 de milioane și 30 de miliarde de dolari la dispoziție pentru tranzacțiile zilnice. Pe de altă parte, schimburile de valute virtuale au gestionat, în medie, aproximativ 15 miliarde de dolari în operațiunile zilnice din ultimele luni, potrivit datelor furnizate de coinmarketcap.com. Cu toate acestea, este important să menționăm că, în luna aprilie, volumul zilnic al tranzacțiilor în schimburile de criptomonede a atins și 30 de miliarde de dolari.

Sursa: decentralpost.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.