creare site

Cum imprimă imprimantele 3D cu rășină UV?

imprimanta 3d cu rasina

Imprimarea 3D cu rășină are capacitatea deosebită de a modela piese foarte frumoase cu detalii precise datorită tehnologiei numite polimerizare în VAT, care este mai complexă decât modelarea depunerii topite (FDM), cea mai comună (și cea mai puțin costisitoare) tehnologie de imprimare 3D .

Polimerizarea de tip VAT, utilizează un fotopolimer sub formă de fluid vâscos, rășină și o sursă de lumină pentru a întări rășina și prin urmare, pentru a construi părțile dorite.

Există două tipuri principale de tehnologie VAT de polimerizare: stereolitografia sau SLA și prelucrarea digitală a luminii (DLP). Diferența primară dintre cele două, este sursa de lumină utilizată pentru a trata rășina și pentru a produce o piesa dorită.

Înainte de a intra în mai multe detalii despre modul în care funcționează “imprimantele 3D cu rășină UV” și despre tehnologia din spatele lor, ar trebui să spunem mai întâi că “imprimanta 3D cu rășină UV” nu se poate utiliza ca și un termen adecvat, în ciuda faptului că este căutat des pe web. Termenul potrivit pentru imprimantele 3D care fac din rășină obiecte este pur și simplu “imprimantă 3D cu rășină”. Pe de altă parte, imprimantele 3D DLP nu utilizează nici măcar lumină UV.

Sursa: all3dp.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


66 ÷ = 22

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.