ArchForm furnizează ortodonțiilor o modalitate mai eficientă de a creea dispozitive de fixare și aliniere a dinților pentru pacienți, prin utilizarea imprimării 3D

Ortodonții au de acum posibilitatea de a imprima în 3D accesorii de aliniere cu un soft dezvoltat recent. ArchForm este un program pentru accesoriile de aliniere care facilitează ortodonțiilor să dezvolte și să creeze console imprimate 3D din confortul birourilor lor.

Acest lucru are beneficii uriașe atât pentru clienți, cât și pentru practicieni, deoarece oferă confort și viteză. În același timp, va permite ortodonțiilor să concureze mai eficient cu firmele comerciale pentru a oferi diverse accesorii la o fracțiune din cost.

Fondatorul companiei Andrew Martz a spus publicației online TechCrunch:

“Am fost inspirat să încep compania deoarece am lucrat în biroul ortodontic al tatălui meu”, spune el.

“Am observat că imprimantele 3D avansaseră suficient pentru a produce aceste accesorii în cabinetele stomatologice și știam din experiență că software-ul este ușor de utilizat pentru a creea virtual dinții și a permite unui ortodont să-și imprime 3D propriile accesorii de aliniere”.

În mod tradițional, bretele și agenți de reținere pot costa până la 7 000 de dolari pentru adulți. Potrivit cercetării Ibis World, piața ortodonției din SUA a fost în valoare de 11 miliarde de dolari în 2017.

Reducerea costurilor este drastică, datorită programului ArchForm

Practicanții ar putea reduce drastic costurile prin utilizarea software-ului ArchForm conectat la o imprimantă 3D. Într-adevăr, companii precum Invisalign plătesc în prezent o taxă de 1.700 de dolari pentru un pacient. Însă, pacienții continuă să suporte aceste costuri. În comparație, ArchForm percepe doar 50 USD pentru un pacient.

În plus, imprimantele 3D nu sunt costisitoare, una valorând aproximativ 3.000 de dolari. În prezent, multe birouri ortodontice își instalează deja astfel de imprimante.

Într-adevăr, ArchForm a spus că 75% dintre clienții săi dețin deja imprimante 3D.

Martz a adăugat că ortodonții au reușit să obțină rezultate mai bune cu o imprimantă 3D.

Pentru a face aliniere să funcționeze, butoanele / atașamentele ridicate sunt plasate pe dinți ca o modalitate prin care alinierul să prindă dinții și să-i îndrepte. Companiile tele-dentare nu dispun de acestea din urmă – care sunt o parte foarte fundamentală a tratamentului ortodontic “, a spus el.

Cei care nu intenționează să investească într-o imprimantă 3D pot beneficia în continuare de utilizarea ArchForm prin trimiterea de desene sau modele. ArchForm procesează lucrarea și o returnează clientului.

Sursa: all3dp.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


50 ÷ = 10

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.