50 de milioane de dolari pierduți în schema Ponzi Bitcoin

înselătorii cu bitcoin

BTC Global este o institutie de investiții în bitcoin care a încasat aproximativ 50 de milioane de dolari de la un grup international de investitori.

Raportul provine de la Sunday Times – un ziar de știri din Africa de Sud, care susține că frauda ar fi afectat mai mult de 27.500 de persoane, inclusiv investitori din Africa de Sud, Australia și Statele Unite. Unele victime ale acestei escrocherii de proporții pretind că au pierdut până la 117.000 de dolari.

Un purtator de cuvânt de la Directorate for Priority Crime Investigation din Africa de Sud a declarat că echipa de investigatori care cercetează actualmente această afacere nebuloasă o considera relativ similară cu celebra schema Ponzi.

Totodata, s-a făcut public faptul că gruparea infracțională nu respecta criteriile de funcționare ale “Financial Advisory and Intermediary Services Act”.

Colapsul grupului a provocat o serie de amenințări cu moartea adresate făptașilor responsabili cu escrocheria din partea victimelor păgubite. Cheri Ward – unul dintre administratori – a fost pus sub protecție datorită faptului că o persoană e convinsă că el e autorul fraudei și intenționează să treacă la represalii violente.

Dacă dorești să schimbi ETH (Ethereum) în BTC (Bitcoin) sau în altă criptomonedă îți recomand kucoin.com.

Sursa: coindesk.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.