25.ZoneAlarm Free

ZoneAlarm Free

ZoneAlarm Free Firewall, este un firewall gratuit care protejeaza zeci de milioane de PC-uri

Descarca programul de aici.
Windows 2000/XP/2003

ZoneAlarm Free Firewall, este un firewall gratuit care s-a lansat in urma cu mai mult de 10 ani si care protejeaza zeci de milioane de PC-uri in prezent. Asadar firewall-ul ZoneAlarm detine un portofoliul cu o experienta indelungata si un numar deloc de neglijat de utilizatori. Programul blocheaza hackerii sa se infiltreze in PC-ul tau, detecteaza si previne accesul virusilor care reduc performanta PC-ului nostru cat si a spyware-lor care ne fura datele personale, parolele si datele financiare.

Chiar de la instalare programul ne ofera un toolbar gratuit (ZoneAlarm Spy Blocker) care ne protejeaza de site-urile cu continut de spyware si care integreaza motorul de cautare
ask.com.
Desi nu sunt un fan al toolbar-urilor, recomand instalarea acestuia celor care prefera motorul de cautare ask.com. Cei care prefera motorul de cautare google, cu siguranta nu vor instala
“oferta” de la ZoneAlarm. Continuand instalarea, constatam ca trebuie sa ne inregistram pentru a putea instala aplicatia cat si sa primim pe e-mail stiri si mai mult ca sigur e-mail-uri nesolicitate. Dar, daca ne place ZoneAlarm va trebui sa ne inregistram chiar daca toate acestea necesita timp si probabil ne vom gasi relativ impanzita si adresa de e-mail cu diverse stiri si anunturi de la ZoneAlarm.

Dupa acceptarea conditiilor, putem porni instalarea, care dupa o scurta pauza incepe procesul de instalare al aplicatiei. Asemanator cu Outpost Firewall si ZoneAlarm Free Firewall ne invita sa participam intr-o comunitate in care sa ne impartasim observatiile noastre in domeniul securitatii. Ei bine si de aceasta data prefer sa nu particip si sa las locul specialistilor in acest domeniu. Printre altele fiecare observatie pe care o facem poate fi benefica pentru programul gratuit, insa in unele cazuri particulare, din pacate, poate fi utila doar pentru versiunea platita a unui program din suita ZoneAlarm!
Dupa aceasta urmeaza o scurta setare a programului, in care nu am putut participa si ni se cere sa repornim calculatorul. Dupa repornirea sistemului, ZoneAlarm ne intampina pe langa interfata lui, cu mai multe ferestre in care ne avertizeaza daca sa dam sau nu acces la programele care interactioneaza cu Internetul si sistemul nostru.

In final, programul este usor de folosit, ne ofera o protectie firewall esentiala si identifica sistematic hackerii si blocheaza incercarile nepermise de accesare a calculatorului nostru, ceea ce a facut imediat dupa ce l-am instalat, blocand accesul pe portul 445 prin care se pot propaga diversi viermi informatici!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.