creare site

YouTube a fost ținta hackerilor care l-au exploatat pentru a mina criptomonede!

Reclamele YouTube care fac uz de serviciile de clic de la Google s-au transformat în ultima vreme într-o unealtă malițioasă care facilitează intențiile hackerilor de a mina criptomonede.

Compania TrendMicro – care se ocupa cu dezvoltarea de antiviruși – a descoperit recent ca Adsense-urile de pe YouTube sunt folosite pentru a exploata procesorul utilizatorilor, această strategie fiind utilizată, pare-se, de către numeroși hackeri din întreaga lume, care profită de pe urma acestei vulnerabilități pentru a mina monede virtuale.

Procedura a fost pentru prima dată descoperită în țări precum Franța, Japonia, Spania, Italia și Taiwan, când utilizatorii au remarcat că antivirusurile lor le dădeau avertismente în momentul în care utilizau YouTube-ul, deoarece scriptul hackerilor încerca să acceseze procesoarele lor, și să-l utilizeze la minatul monedei Monero.

Deși acest script a fost inițial creat în scopuri pașnice, hackerii l-au transformat într-o modalitate necinstită de exploatare a calculatoarelor altora, scriptul fiind programat sa utilizeze 80% din puterea de calcul a procesoarelor.

Google a intervenit și a remediat problema, punând capăt acestui abuz, și a lansat o declarație oficială în care a explicat cele întâmplate.

Sursa: latesthackingnews.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.