Viitorul taxiurilor este în aer … și fără emisii

Redundanța de a avea un vehicul aerian numit Skai nu este pierdut pentru mine, dar hei … hai să dezbatem această discuție mai târziu, pentru că acest vehicul este remarcabil din foarte multe motive.

Pentru început, totul este gata să devină standard pentru călătoriile aeriene în interiorul orașului … și aici este partea mea preferată. Folosește tehnologia cu celulă de hidrogen, care este lăudată pentru că este absolut curată și fără emisii.

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Cu tehnologiile sale de bază concepute de “experții din industria aerospațială de top, ingineri și piloți veterani de la NASA, Raytheon, Airbus, Boeing și Departamentul Apărării”, Skai a fost recent dezvăluit la evenimentul de lansare din Los Angeles, primul eVTOL bazat complet pe celulele hidrogen, o tehnologie revoluționară de 95% reutilizabilă și 99% reciclabilă și oferă cea mai curată energie, lăsând în urmă doar vaporii de apă, oferind mediului cea mai mică amprentă comparativ cu orice alt combustibil de pe planetă.

Skai este un vehicul electric cu șase locuri, cu decolare și aterizare pe verticală, care are o capacitate de zbor de 4 ore și o distanță de aproximativ 400 de mile (600 km).

Conceput a fi sinonim cu taxiurile care transportă pasageri pe distanțe scurte în același oraș, Skai funcționează ca un taxi aerian, transportându-și pasagerii la destinație într-o treime din timp.

Pe frontul de design, Skai preia avatarul unei drone multicopter, cu șase rotoare masive de 100kW, care asigură echilibrul vertical necesar și o cabină destul de mare, care are cinci pasageri și un pilot (deși Alaka’i lucrează de asemenea la dezvoltarea variantei fără pilot).

Forma V a cabinei permite tuturor pasagerilor să se bucure de o vedere minunată de 180° față de cer, pe măsură ce se ridică deasupra orașului, în timp ce eVTOL este echipat și cu WiFi 5G pentru a vă ușura călătoriile lungi.

Sub cabină are o talpă masivă din fibră de carbon, care îi permite să se odihnească confortabil pe pista de elicoptere, reducând în același timp greutatea suplimentară a tălpilor de metal găsite la elicoptere.

Skai este construit cu un design sigur, cu o structură aeriană sigură, realizată dintr-o compoziție de carbon puternic, dar flexibil.

Locurile pentru pasageri sunt concepute pentru a absorbi șocurile și sunt înarmate cu o centură de siguranță cu 4 căi, pentru a menține în permanență siguranța călătorilor.

Pentru scenarii directe de urgență, Skai vine chiar cu o parașută de aeronavă care, la momentul declanșării sale, poate purta literal întreaga aeronavă în siguranță. Designul pentru Skai vine în favoarea parteneriatului Alaka’i cu Designworks, o consultanță de creație globală deținută de BMW.

În prezent, în faza sa de prototip, Skai este în așteptarea aprobării FAA, după care putem trăi în cele din urmă visul de a vizita orașele în aceste mult-așteptate taxiuri aeriene!

Sursa: yankodesign.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.