Pizza imprimată 3D – mit sau realitate?

De la Hydratorul din Back To Future II la replicatorii din Star Trek, cultura pop este plină de moduri futuriste de a produce alimente cu un efort minim și un gust maxim – în special, pizza.

Cu tehnologia de imprimare 3D, avem capacitatea de a transforma magia filmului într-o realitate.

Cursa Pizzei în spațiu

În 2013, NASA a finanțat producția unei imprimante 3D de pizza care să fie utilizată în misiunile din spațiu cosmic. După ce proiectul a decolat, companiile de tehnologie au început să adopte ideea și pentru noi, cei de pe Pământ și este ușor să vedem de ce: pizza proaspătă fără prea multă bătaie de cap este cu siguranță o opțiune atrăgătoare!

Deși proiectul NASA și-a pierdut finanțarea de atunci, pizza imprimată 3D este încă în creștere – și este doar o chestiune de timp înainte de a deveni un lucru obișnuit.

Cum funcționează?
Puneți pur și simplu, aproape orice poate fi făcut piure (consultați articolul nostru despre articolele tipărite 3D pentru mai multe detalii). Pentru pizza, filamentele ar consta din aluat, sos de roșii și brânză topită, care sunt suficient de flexibile pentru a trece prin duza imprimantei.

La sediul BeeHex
Tehnologia cea mai actuală pentru imprimarea 3D de pizza vine de la compania BeeHex.
Firma își propune să perfecționeze imprimanta pentru a crea pizza, toppinguri și chiar și deserturi. În prezent, ele oferă plăcinte de 10 și 12-inci, 3 feluri de aluat și sos și feluri opțiuni de brânză, fără a include diferitele suplimente de topping.

De ce Pizza?
Încă nu sunteți gata să renunțați la pizza preferată? Pizza imprimată 3D aduce mult mai mult la masă – nu este programat nici un joc de cuvinte!

Aceste plăcinte sunt personalizate: cu un fișier jpeg, puteți construi o pizza pentru orice ocazie fără a vă îngrijora prețurile ridicate, făcându-le atât personalizate, pe cât de accesibile ca și cost, aproximativ 8 dolari.

Imprimanta 3D Chef poate rula comenzile în cinci minute și are timp să se curețe automat pentru a asigura că următoarea comandă este sigură. Odată ce aplicația de comandă va fi lansată, clienții vor putea plasa comenzi și vor plăti on-line cu un clic, fiind anunțați imediat despre finalizarea comenzii.

Progresul necesită răbdare
Totuși, această tehnologie este încă dezvoltată comercial și aplicația este încă în construcție. Până când pizza imprimată 3D va deveni mai ușor disponibilă, nu ezitați să vă gândiți ce pizza doriți să comandați!

Sursa: all3dp.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.