auto bara

Un tribunal a decis ca politicienii care blochează persoane în mediul de socializare online violează Primul Amendament

În urmă cu puțin timp, Donald Trump s-a confruntat cu o situație neplăcută: ca urmare a deciziei sale de a bloca anumite persoane pe contul său Twitter, a fost trimis în judecată de către un grup de activiști. 

Iar actualmente, un tribunal federal din statul Virginia a decis că politicienii nu au dreptul de a bloca oameni pe rețelele de socializare online.

Phyllis Randall – presedinta Loudoun County Board of Supervisors – l-a blocat pe contul ei de Facebook pe consultantul software Brian Davidson, după ce acesta a postat o acuzație de corupție la adresa Loudoun School Board.

Judecătorul James Cacheris a decis că Randall a violat Primul Amendament deoarece a acționat ca un oficial public și a suprimat comentarii critice referitoare la personalități publice.

În ciuda argumentelor expuse de către Julia Judkins – avocata lui Randall – judecatorul și-a menținut punctul de vedere, continuând să considere gestul lui Randall drept o discriminare, și deși Randall nu va suferi nici un fel de condamnare penală, gestul judecatorului are implicații largi în spectrul politic, în special când vine vorba de personalități precum Donald Trump și procedeele acestuia pe Twitter.

Sursa: techspot.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


44 ÷ = 11

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.