Posted on Leave a comment

Un programator român împreună cu directorii unui “pool” au furat 83.000 de bitcoini, cca. 722 de milioane $

înselătorii cu bitcoin

Un programator român al rețelei Bitclub, și-a recunoscut vinovăția joi pentru rolul său de crea o schema Ponzi într-un pool minier de bitcoin care i-a prejudiciat pe investitori cu sute de milioane de dolari.

Programatorul, Silviu Catalin Balaci în vârstă de 35 ani, a confirmat în pledoaria sa, că BitClub a manipulat într-adevăr probele prin care procurorii i-au acuzat pe directorii pool-ului de minare că: au furat peste 83.000 BTC pe parcursul a cinci ani.

Mărturia lui Balaci indică faptul că BitClub nu a condus niciodată bazele care facilitau minarea criptomonedei bitcoin cu care i-au ademenit pe investitori între aprilie 2014 și decembrie 2019. În schimb, Balaci a spus că a umflat activitatea minieră a site-ului web pentru a păcăli „oile” că să-și pună echipamentele de minat în beneficiul rețelei BitClub.

Balaci a spus că l-a asistat pe Matthew Brent Goettsche și Russ Albert Medlin în realizarea rețelei ca și programator. Goettsche este în arest încă din decembrie; Medlin, un fugar, a fost arestat în iunie pentru câteva acuzații în Indonezia. Balaci a fost arestat recent în Germania, potrivit unui comunicat al Departamentului Justiției.

În temeiul acordului de pledoarie, Balaci se confruntă cu o pedeapsă maximă de cinci ani și o amendă de 250.000 USD.

Sursa: coindesk.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.