Un baiat de 5 ani a primit o proteză pentru mână, inspirată din Star Wars

Jacob Taggart, în vârstă de cinci ani, este un fan împătimit de Star Wars, dar care are un handicap fizic. Recent, Fundația MORE la înzestrat cu o proteză pentru mâna dreaptă imprimată 3D și  inspirată din echipamentele Stormtrooper.

Jacob este înscris la o grădiniță din Phoenix, Arizona, iar ca și mulți alți copii, este un fan Războiul Stelelor. Spre deosebire de majoritatea copiilor, degetele lui Jacob de la mâna dreaptă nu sunt pe deplin formate, având astfel un dezavantaj fizic.

Însă, Fundația pentru Cercetare și Educație Musculo-scheletică (MORE), i-a oferit un cadou pe care nu îl va uita! ONG-ul i-a construit un braț mecanic imprimat 3D inspirat de la uniforma Stormtrooper.

Cu noua sa proteză, Jacob poate acum să-si îndeplinească sarcinile pe care și le-a dorit dintotdeauna să le facă, dar niciodată nu a reușit din cauza handicapului său. Aceasta include baseballul, scrisul cu mâna dreaptă, mersul pe bicicleta etc.

Fundația MORE speră să creeze proteze tipărite 3D pentru cel puțin încă 100 de copii în 2018. În plus, ei vor ajuta familia lui Taggart să găsească un terapeut care să-l ajute pe Jacob să se obișnuiască rapid cu noua sa mâină.

Tehnologia nu numai că face procesul mai eficient din punct de vedere al costurilor pentru familia sau pacientul care are nevoie de o proteză, dar face ca aceste dispozitive să fie complet personalizabile.

Sursa: all3dp.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


44 ÷ 11 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.