Piesele imprimate 3D pentru motocicletele tunate economisesc și 2000 euro

Utilizând o imprimantă BCN3D Sigma 3D, compania BORN Motor Co. poate fabrica piese accesibile pentru motocicletele care necesită personalizare.

Pentru motocicliștii pasionați care caută componente speciale și încă ceva în plus, BORN Motor este o companie specializată pe industria auto și moto situată în Calella, la nord-est de Barcelona, ce ​​poate oferi soluții foarte customizate.

BORN Motor folosește imprimarea 3D pentru a crea motociclete personalizate și componente speciale pentru motociclete. În timp ce tehnicile tradiționale de fabricație pentru piese sunt consumatoare de timp, cât și costisitoare, compania spaniolă este capabilă să economisească până la 2.000 de euro în fabricarea de piese pentru fiecare motocicletă modificată.

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Compania utilizează o imprimantă BCN3D Sigma FDM pentru componentele finale. Această imprimantă 3D permite manufacturarea cu succes a unor geometrii neobișnuite, ceea ce înseamnă că inginerii BORN Motor pot dezvolta componente mai complexe, economisind timp și bani.

În plus, față de personalizare, compania construiește și motociclete în ediții limitate, precum și kituri de upgrade. BORN Motor colaborează în mod regulat cu producătorii de motociclete pe partea de proiectare.

Imprimarea 3D promovează originalitatea

Utilizarea tipăririi 3D a permis companiei să se concentreze asupra modelelor originale fără a compromite costurile. Utilizarea imprimantei Sigma 3D a facilitează companiei să experimenteze diferite materiale, inclusiv nailon, PET-G și ABS. În același timp, sunt depășite limitele de proiectare ale proceselor tradiționale de fabricație.

Anterior, inginerii din companie dezvoltau piese de motociclete fabricate manual, care necesitau mult timp și costuri mari. Imprimarea 3D a redus, de asemenea, timpul necesar pentru ca produsele să ajungă pe piață.

Spre exemplu, o carcasă pentru un Honda CB25 se fabrică în 24 de ore și costă cca. 1500 euro. Comparativ, această carcasă costă 250 euro dacă este produsă manual, însă se produce în 2 – 3 săptămâni. Însă, 6 modificări pentru acea carcasă, costă doar 6 euro utilizând o imprimantă 3D și necesită doar 8 ore.

Tipărirea 3D oferă o opțiune atractivă pentru producători, oferind o libertate sporită a designului, precum și economii de costuri pentru clienți.

Sursa: all3dp.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.