Thermwood și Boeing au imprimat 3D o piesă de 3,6 metri

Thermwood impreuna cu Boeing au anunțat că au imprimat 3D cea mai mare piesă, pentru programul 777X al companiei Boeing.

Tehnologia LSAM de la Thermwood a fost utilizată pentru a realiza o piesă din ABS armată cu fibră de carbon în proporție de 20%.

“Acest lucru demonstrează că se pot tipări 3D din polimer piese mari pentru industria aerospațială, deși acest lucru este experimental.”

Programul Boeing 777X va construi viitoarele avioane Boeing cu autonomie mare. Aeronavele 777-8 și 777-9 vor fi pilonii mai multor flote de la un punct la altul pentru companiile aeriene din lume. 777-9 va transporta peste 400 de pasageri și va putea parcurge peste 13.000 de kilometri.

Această piesă specială tipărită 3D cu o lungime 4 metri a fost realizată într-o singură etapă de producție și va economisii mult timp companiei. De asemenea, piesa salvează și costul de montaj. Boeing’s Interiors Responsibility Center (IRC) din Everett, Washington are acum o mașină de imprimare 3D Thermwood LSAM pe care o poate folosi pentru a face astfel de piese. Aceste tipuri de piese ar putea ajuta operațiile de asamblare manuală sau de asamblare a pieselor existente.

Sursa: 3dprint.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.