Viitoarea generație de Citroen C1, Peugeot 108 și Toyota Aygo vor fi cu propulsie electrică?

A doua generație a lui Citroen C1 este o mașină de mici dimensiuni produsă din 2014 pe o platforma comună cu Peugeot 108 și Toyota Aygo în Kolín, Cehia de către joint venture-ul TPCA (Toyota Peugeot Citroen Automobile).

Deoarece grupul PSA trebuie să decidă ce o să facă cu C1 și 108 pentru următoarea generație ce poartă numărul 3, reporterii au chestionat CEO-ul Citroen, Linda Jackson, la ce să se aștepte de la viitoarele generații. Răspunsul a fost “cred că va fi probabil electric”.

Dacă Citroen C1 va avea propulsie electrică, este evident că Peugeot 108 va fi și el electric, și ar fi ciudat dacă Toyota nu va oferi un Aygo electric. Întrebarea este dacă Toyota este dispusă să participe la costul de dezvoltare a unei noi generații în versiunile ICE și BEV?

“Dacă găsim o strategie comună, putem continua. Dacă avem o altă strategie, ar putea fi un motiv să-l oprim”, a avertizat Didier Leroy, președintele Toyota Europe, la Salonul Auto de la Paris, care remarcă relațiile excelente dintre cei doi parteneri.

Articolul speculează că mașina electrică de mici dimensiuni va putea deține cu o baterie de 20-30 kWh ce i-ar oferi o autonomie de 160-200 km.

Pentru grupul PSA, ar fi util să înlocuiască Peugeot iOn și Peugeot C-Zero bazat pe modelului Mitsubishi i-MiEV (produs în Japonia de Mitsubishi). Aceste mașini au deja peste 10 ani vechime, ceea ce este destul de surprinzător că acestea există încă pe o piață atât de rapidă în curs de dezvoltare.

Sursa: insideevs.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


÷ 1 = 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.