Renault va crea în Franța prima insulă inteligentă

În luna februarie a acestui an, Renault a ajutat la electrificarea insulelor portugheze Madeira și Porto Santo – o mutare care evident copiază ideea pe care Tesla a aplicat-o în Hawaii. A mai spus, că industria auto, este obligată să recunoască conceptul Tesla, și eventual să-l copieze. Acum Renault lucrează din nou pentru a aduce curentul ecologic pe insula franceză Belle-Île-en-Mer, în încercarea de a crea prima “insulă inteligentă” în țara sa de origine.

În următorii doi ani, Grupul Renault va dezvolta un ecosistem electric inteligent pentru insulă, proiectat să reducă amprenta sa de carbon și să-și sporească independența energetică – rezidenții insulei trebuie de obicei să se bazeze pe cabluri submarine sau generatoare pentru a avea curent și, prin urmare, plătesc unul dintre cel mai ridicat preț per kWh din lume.

Programul va implică o flotă de hatchback-uri Renault Zoe și furgonete Ranault Kangoo ZE, pentru ai ajuta pe cei pe de pe insulă să se deplaseze prin intermediul unui serviciu de partajare a mașinilor (share). Acestea vor fi alimentate de la încărcătoarele EV alimentate de la panouri solare amplasate pe acoperișurile clădirilor locale, care vor furniza și electricitate în sălile de clasă pentru lumină și căldură. Bateriile care nu mai pot fi utilizate în vehicule vor fi reutilizate pentru a stoca energie electrică și pentru alimentarea rețelei electrice de pe insulă, așa că Renault va instala și o serie de astfel de baterii “second life” pentru colectarea și stocarea energiei regenerabile ca să fie utilizată ulterior.

În niciun caz nu este o soluție inteligentă completă, dar este un prim pas important în înțelegerea a ceea ce este posibil în comunitățile mici, care se confruntă cu provocările energetice existente. Lecțiile învățate pe Belle-Île-en-Mer vor ajuta cercetătorii să înțeleagă modul în care vehiculele electrice, bateriile de acumulatoare și energia regenerabilă pot lucra împreună în cele mai eficiente moduri, oferind o soluție practică care poate fi extinsă în cele din urmă pe mai multe insule și nu numai!

Sursa: engadget.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


× 7 = 35

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.