2 bani pentru 1 km parcurs cu trotineta electrică!

trotineta electrica

Titlul este extrem de umil pentru industria petrolieră.

Dar trebuie să se obișnuiască cu această idee, și să înceapă să monteze prize în benzinării în locul câtorva pompe. Testul care de altfel nu este primul, demonstrează cât de ieftin este să te deplasezi cu o trotineta electrică sau un vehicul electric în general.

Trotineta electrică pe care am testat-o, se încarcă în 4 ore și consumă cca. 40 watti/ora. Conform testelor, cu o încărcare completă, am putut să parcurg cca. 10 km, față de 15 km cât a spus producătorul.

Trotineta să zic așa, nu este comodă, pentru că nu are suspensie deloc, iar cauciucurile sunt pline, așa că după un drum de 5 km te cam simți zdruncinat. Avantajul cauciucurile pline este că nu fac pană. Dar, și costul ei a fost de 1000 lei, așadar este la jumătate în comparație cu o trotineta cu suspensie față spate.

Așadar, după calcule, în care am supraestimat costul unui kWh la 1 leu, am obținut un cost de 0,02 lei pentru 1 km parcurs cu trotineta electrică. Astfel, să parcurgi 100 km te costă 2 lei. Desigur, 1000 lei pentru o trotinetă electrică mi se pare mult pentru România, însă teoretic cei care cheltuiesc cca. 200 lei/lună pentru alimentarea cu benzină a mașinii, ar putea să amortizeze investiția în trotinetă în cca. 6 luni cu vreme frumoasă! Spun asta că, această trotinetă nu se poate deplasa pe vreme cu multă ploaie!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × = 36

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.