creare site

Regele Mihai a murit

Pe date de 5 decembrie anul curent, in jurul orelor 13:00, Regele Mihai I a decedat in locuinta sa din Elvetia. Implinise respectabila varsta de 96 de ani la data de 25 octombrie, insa fusese diagnosticat de peste un an si jumatate cu carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica, si a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinica din Lausanne.

Conform surselor, Majestatea Sa va fi adus in tara cu o aeronava a Ministerului Apararii pe data de 13 a acestei luni, iar funeraliile oficiale vor avea loc in data de 16, la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala. Toti cei care doresc sa depuna flori, jerbe sau coroane sunt invitati sa o faca incepând de miercuri la Palatul Regal din Calea Victoriei, in fata intrarii principale.

Odata cu moartea Regelui Mihai dispare ultimul sef de stat din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial care se mai afla in viata. Personaj istoric cu un destin tragic, simbol al opozitiei fata de comunism, Regele Mihai a fost prigonit sau respectat in Romania, in functie de interesele guvernantilor postdecembristi.

Sursa: digi24.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


30 ÷ = 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.