Primul transplant de cap a fost efectuat cu succes!

Profesorul Sergio Canavero este un neurochirurg italian care a reușit ceea ce părea până nu demult imposibil: să efectueze un transplant de țeastă. În calitate de director la Turin Advanced Neuromodulation Group, a participat la aceasta operațiune care a avut loc în China și a fost efectuată de o echipa condusă de dr. Xiaoping Ren – somitate medicală care a reușit anul trecut să grafeze un cap pe corpul unei maimuțe.

Canavero a declarat presei din Viena:

“Primul transplant uman pe un cadavru de om a fost realizat cu succes. Următorul pas e reprezentat de o separare completă dintre creier și donatorii de organe moarte. Și acesta este ultimul pas către transplantul capului pentru o afecțiune medicală iminentă.”

Canavero susține că succesul operațiunii demonstrează faptul că tehnica sa pentru reconectarea coloanei cerebrale, a nervilor și a vaselor sanguine funcționează, și că o va utiliza în viitor.

Cu toate acestea, din cauza numeroaselor proteste venite din partea comunităților medicale din America și Europa, Canavero intenționează să își pună în aplicare planurile în China. El susține că americanii nu înțeleg valoarea cercetărilor sale, și că ei sunt preocupați mai degrabă să ridice tot felul de chestiuni legate de etica profesională și biomedicală.

Sursa: alienblog.org

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.