creare site

Porsche Mission E Cross Turismo (2018)

Porsche a debutat la Salonul Auto de la Geneva cu noul vehicul Cross-Utility, Mission E. Automobilul este electric și probabil va intra în producție din 2021.

Probabil inspirat de compania Tesla, Porsche s-a simțit nevoit să comercializeze vehicule electrice și hibride, astfel, aproape 60% din vehiculele comerciale Panamera vândute în Europa sunt plug-in E-hibride.

Vehiculul electric Porsche este propulsat de două motoare sincrone, care generează împreună 600 CP, iar puterea este transferată către șosea la cerere de către Porsche Torque Vectoring care distribuie forța individual către fiecare roată.

Mașina atinge “ecuația” 0 – 100 km/h în 3,5 secunde, este o performanță demnă, însă, astăzi când unele automobile Tesla ating 100 km/h în 1,9 secunde, îmi este greu să mai recunosc tradiția unor mărci, care altădată erau considerate autovehicule rapide!

Autonomia lui Porsche Mission E Cross Turismo este de aproape 500 km, iar bateria se încarcă până la 80% în doar 15 minute – asta este remarcabil!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.