Oare companiile germane se pregătesc de recesiune?

Producătorii germani sunt îngrijorați că, cea mai mare economie din Europa se îndreapta către recesiune!

La nivel național se observă că, comenzile fabricilor, dar și cele pentru servicii au scăzut în cel mai rapid ritm de 6 ani încoace, iar mai multe companii se așteaptă ca producția să scadă decât să crească în următoarele 12 luni. 

Acest lucru s-a întâmplat acum pentru prima dată din anul 2014,  conform Indexului managerilor de achiziții de la IHS Markit.

Industria europeană s-a contractat în al doilea trimestru. Slăbiciunea persistentă este determinată în special de creșterea tensiunilor comerciale la nivel mondial, de dificultățile industriei auto și de încetinirea cererii în China – care nu este favorabilă pentru zona euro.

Factorii de decizie ai Băncii Centrale Europene au început deja să considere cateva stimulente monetare și trebuie să reducă ratele dobânzilor la următoarea reuniune. În Germania, guvernul a schițat doar câteva tentative îndreptate spre un program de stimulare fiscală care să sprijine creșterea economică.

„Cumva ei nu se uită la aceste date”, a declarat Carsten Brzeski, economistul șef german la ING din Frankfurt. „Guvernul german ar trebui să reacționeze. Acum întreaga economie stagnează și avem într-adevăr nevoie de un impuls fiscal. ”

În timp ce titlul compozitului german PMI a crescut în mod neașteptat în august la 51,4 de la 50,9, indicele fabricilor a rămas mult sub 50, semnalând o a VII-a lună de contracție. Rezultatele muncii în ambele sectoare au scăzut pentru a X-a lună consecutiv, iar ritmul de angajare a încetinit, angajarea în producție scăzând în cel mai rapid ritm în ultimii șapte ani.

„Germania rămâne o economie cu două viteze, cu o creștere continuă a serviciilor, care aproape a compensat slăbiciunea susținută a producției”, a declarat Phil Smith, economistul IHS Markit. 

Sursa: bloomberg.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.