Posted on Leave a comment

O reclamă din industria laptelui afirmă mincinos: “laptele hidratează mai bine ca și apa”

ONG-ul Switch4Good a adus la lumină publicitatea înșelătoare la lactate, a grupului Milk Processor Education Program.

Switch4Good – este o organizație non-profit fondată de olimpicul vegan Dotsie Bausch, pentru a informa consumatorii despre efectele negative ale produselor lactate.

Această organizație a depus recent o plângere oficială la Comisia Federală pentru Comerț (Federal Trade Commission sau FTC prescurtat), în efortul de a forța grupul Milk Processor Education Program să înlăture afirmațiile înșelătoare cu privire la faptul că, laptele care este o băutură pentru recuperarea fizică și să emită declarații care corectează această afirmație.

Anunțurile mincinoase afirmă că: „consumul de lapte fără grăsime după exercițiile fizice alimentează electroliții pierduți și rehidratează mai bine decât băuturile sportive sau apa”. Grupul Milk Processor Education Program (prescurtat MilkPEP) face această afirmație pe baza unui studiu care a implicat doar șapte bărbați albi de origine irlandeză, care nu sunt intoleranți la lactoză. În plus, pe pagina principală a site-ului web „Construit cu lapte de ciocolată” de la MilkPEP, se menționează și „Recuperare reală”. Științe reale; peste 20 de studii raportează beneficiile recuperării cu proteine ​​de înaltă calitate și substanțe nutritive găsite în laptele de ciocolată cu conținut scăzut de grăsimi, după un antrenament greu. ”

În plângerea adresată către FTC, Switch4Good afirmă că MilkPEP uzează în mod fals că, laptele este o băutură pentru recuperarea fizică pentru toți americanii, indiferent de rasă, vârstă sau capacitatea de a digera lactoza, mai ales că studiul său mic, a testat produsul pe o populație generală nereprezentativă.

„Industria produselor lactate induce în eroare consumatorii de zeci de ani cu afirmațiile sale cică, susținute de știință. Puțini știu, că unul dintre cele mai proeminente studii, finanțate de industrie, se bazează pe șapte tineri irlandezi albi, care nu erau intoleranți la lactoză ”, a declarat Bausch pentru VegNews. „Trăim într-o lume diversă și totuși industria produselor lactate susține că rezultatele obținute de la șapte bărbați albi pot reprezenta toată lumea. Cineva trebuie să se opună acestor afirmații înșelătoare – nu doar prin petiții sau vocalizare – ci prin acțiuni în justiție. Exact asta va face această plângere la FTC. ”

Sursa: vegnews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.