O bază de date compromisă a expus 87GB de email-uri și parole

Una dintre cele mai mari colecții de autentificare pentru utilizatori a fost făcută public.

Cercetătorul Troy Hunt a evidențiat „Colecția # 1”, un set de înregistrări alcătuit din 773 de milioane de adrese de e-mail unice și 21 de milioane de parole unice.

Hunt, care întreține site-ul „Have I been pawned”, care arată dacă un e-mail e spart, scrie că Colecția # 1 este alcătuită din 2.692.818.238 rânduri de adrese de e-mail și parole în peste 12.000 de fișiere separate.

87GB de date au fost accesibile pe serviciul de cloud MEGA și este acum pe un „forum popular de hacking”. Datele reprezintă o agregare a peste 2000 de baze de date atacate, în care a fost spartă criptarea
parolei.

Dimensiunile sale o fac cea de-a doua mare lovitură după incidentul Yahoo care a afectat 3 miliarde de clienți. „Ce pot să vă spun e că datele mele personale sunt acolo și sunt neatinse, adresa de e-mail și o parolă pe
care am folosit-o de mai mulți ani”, a scris Hunt.

„Pe scurt, dacă vă aflați în această situație, una sau mai multe parole pe care le-ați utilizat anterior sunt expuse acum la vederea tuturor”.

Cel mai mare risc este pentru utilizatorii care folosesc aceleași parole de conectare pe mai multe site-uri, permițând astfel hackerilor accesul la toate conturile lor.

Fiind un motiv în plus, de ce ar trebui să utilizați un manager de parole, cum ar fi LastPass. Hunt a adăugat toate e-mailurile din Colecția # 1 pe site-ul „Have I been pawned”, astfel încât să puteți afla dacă adresa dvs. apare pe această listă sau pe oricare alta.

Puteți căuta oricare dintre parolele utilizate frecvent pentru a vedea dacă au fost, de asemenea, compromise.

Sursa: techspot.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.