Italdesign Zerouno Supercar – doar cinci exemplare!

Italdesign Zerouno Supercar

Italdesign Automobili Speciali este o nouă companie care încearcă să se impună pe piață supermașinilor mondiale, iar modelul Zerouno este primul lor efort în acest sens. Dedicată colecționarilor și entuziaștilor plini de bani, Zerouno este un automobil cu aspect vizual futurist, ce amintește destul de mult de modelul Enzo, și are stripe-ul tricolor italian purtat de 458 Speciale. Va fi construită în doar 5 exemplare, fiecare având prețul de 1,6 milioane de dolari, plus taxe.

Prezentată oficial publicului la Salonul Auto de la Geneva International Motor, mașina are o caroserie construită în întregime din fibră de carbon, și combină elementele specifice mașinilor de curse cu aplicabilitatea practică necesară condusului zilnic pe șosele normale. Sub capota, Zerouno deține un motor V10 de 5,2 litri cu aspirație naturală, ce îi permite să accelereze în doar 3,2 secunde de la 0 la 100 km/h, și să atingă o viteză maximă de 330 km/h. Ca și dimensiuni, înălțimea sa este de 1204 milimetri, lungimea de 4847 milimetri, iar lățimea de 1970 milimetri.

Inginerii au creat un set de roți Pirelli de înaltă performanță – denumite P Zero – care au abilitatea de a oferi maximum de siguranță și stabilitate în cele mai vitrege condiții de șofat, și ele sunt disponibile în patru culori oficiale: alb, roșu, galben și gri metalizat.

Sursa: italdesign.it

Italdesign Zerouno Supercar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.