auto bara

Ferrari J50 limitat inițial la 10 exemplare

Dedicat persoanelor cu gusturi extravagante și capital financiar deosebit de potent, care nu au fost prea incantate de modele precum 488 Spider sau 458 Italia, modelul J50 vine în întâmpinarea exigențelor acestor pretențioși.

Creat de către Maranello’s Special Projects Department în urma unei idei provenite de la Ferrari Styling Centre, Ferrari J50 este limitat la doar 10 exemplare destinate inițial pentru Japonia, iar oficialii companiei nu au dat încă oficial publicității vreun comunicat care să ateste dacă mașina va fi sau nu disponibilă și în alte părți ale lumii.

Știm însă că motorul utilizat este un V8 de 3,9 litri echipat cu 2 turbocompresoare și însoțit de 2 radiatoare, ce produc aproximativ 690 de cai putere. Compania a lucrat enorm la aerodinamică, straduindu-se să o rafineze cât mai mult cu putință, în special în privința botului deosebit de ascutit, a air-flow-ului caroseriei, și a designului minimalist, lipsit de compromisuri.

Interiorul conține multă fibră de carbon și Alcantara, iar ca și impresie generală, se poate spune că stilismul și estetica futuristică par să fie punctele forte al acestui bolid, despre care unii experți au afirmat că amintește întrucâtva de bătrânul F50. Deocamdată nu există informații referitoare la preț, însă mai mult ca sigur că acesta nu este deloc ieftin.

Sursa: topgear.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


× 8 = 48