Donald Trump l-a concediat pe directorul FBI James Comey

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump greets Director of the FBI James Comey as Director of the Secret Service Joseph Clancy (L) watches during the Inaugural Law Enforcement Officers and First Responders Reception in the Blue Room of the White House in Washington, U.S., January 22, 2017. REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Un gest care a surprins multă lume a fost recenta decizie a președintelui Americii de a-l concedia pe directorul FBI James Comey din cauza unui email scandalos ce făcea referire la Hillary Clinton.

Demiterea lui Comey a cauzat multe suspiciuni în rândul democraților, care sunt acum de părere că această mișcare este doar o manevră de camuflaj din partea lui Trump, care încearcă de fapt să ascundă anumite relații politice cu Rusia. Printre cei ce privesc cu ochi răi acest lucru se află și persoane care compară această mișcare cu concedierea unui procuror special în 1973 de către Richard Nixon, procuror ce era însărcinat cu anchetarea scandalului Watergate.

Până și senatorul Richard Blurr – liderul republican al Intelligence Committee – este de părere că concedierea lui Comey este o pierdere pentru FBI și subminează încrederea poporului în justiția americană. De aceeași părere este și senatorul Chuck Schumer, care consideră decizia președintelui Trump drept o greșeală imensă.

Andrew McCabe – adjunctul lui James Comey – a fost numit imediat noul director temporar al FBI-ului, iar oficialii de la Casa Albă au demarat urgent căutarile pentru un director permanent. Comey fusese numit în funcție de către Obama în 2013, și urma să își mențină poziția până în 2023.

Rusia a continuat să nege orice fel de implicare în această decizie și continuă să susțină că nu a avut niciun rol în alegerea d-lui Trump ca președinte.

Sursa: reuters.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.