De ce ai nevoie pentru a obține un bitcoin pe zi?

Nimic nu este imposibil. Pentru a obține un bitcoin pe zi, trebuie să deții echipamente de minat care generează o putere de procesare de 380.000 TH/s.

Ce înseamnă o putere de procesare de 380.000 TH/s în cadrul rețelei Bitcoin?

Echipamentele ASIC produse de compania Bitmain pentru minarea algoritmului SHA256, sunt unele dintre cele mai performante din lume. Mai precis ASIC-ul Bitcoin Miner S19 XP Hyd furnizează o putere de minare pentru Bitcoin de 257 TH/s, cu un consum de 5,3 Kwh. Prețul acestei unități este de numai 8.500 USD, spun acest lucru, întrucât prețul acestor echipamente a scăzut mult în ultimii ani!

Astfel, pentru a mina un BTC/zi avem nevoie de cca. 1500 de unități Bitmain Bitcoin Miner S19 XP Hyd, adică de 12.750.000 USD și să avem la dispoziție o putere energetică de 7.950 kWh. Această putere este utilizată de cca. 16.000 de apartamente, dacă acestea au nevoie de o putere constantă de jumătate de kWh. Evident în practică, lucrurile pot fi diferite, atunci când ne referim la nevoile de consum ale unui apartament.

Așadar, dacă nu ai la dispoziție 13 milioane de USD ca să minezi un BTC/zi, dar totuși ai dori să minezi un bitcoin într-un an de zile, să știi că ai nevoie de „doar” 5 unități Bitcoin Miner S19 XP Hyd care să opereze constant 365 de zile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.