Ce este criptomoneda KASPA?

kaspa mining

Kaspa este o criptomonedă care necesită procesul de minare cu plăci video, ASIC-uri sau FPGA-uri, și care implementează protocolul GHOSTDAG. Spre deosebire de blockchain-urile tradiționale, GHOSTDAG nu crează blocuri orfane create în paralel, ci mai degrabă le permite să coexiste și le ordonează în consens. De fapt Kaspa este un blockDAG; puteți vedea GHOSTDAG în acțiune într-un vizualizator blockDAG în timp real.

Această generalizare a consensului Nakamoto permite operarea în siguranță, menținând în același timp rate de blocuri foarte mari (în prezent, un bloc pe secundă, vizând 32 de blocuri pe secunde, cu viziuni de 100/sec) și timpi de confirmare minusculi dominați de latența internetului (cf. capitolul 6 din lucrare de cercetare pentru unele repere inițiale).

Implementarea Kaspa include o mulțime de caracteristici și subprotocoale interesante, inclusiv accesibilitatea pentru a interoga topologia DAG, tăierea datelor bloc (cu planuri în viitorul apropiat pentru tăierea antetului blocului), dovezi SPV și suport ulterioară pentru subrețea, care va face implementarea viitoare a soluțiilor de nivel 2 mult mai ușor.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.