Cum se obțin venituri pasive cu ajutorul minerilor de criptomonede?

Ei bine tot auzim că unii minerii de Bitcoin, obțin venituri zilnice și de aproape 10.000 $. Răspunsul este afirmativ, însă pentru a obține venituri pasive considerabile din minatul criptomonedelor, trebuie să te pregătești să investești sume considerabile!

Ce este un miner de Bitcoin?

Este un echipament de tip ASIC, care știe să mineze un singur tip de algoritm, spre exemplu SHA-256 – fiind un protocol „proof-of-work” sau dovada că s-a muncit. Algoritmul SHA-256 este utilizat de mai multe criptomonede, ca și: Bitcoin Cash, Digibyte, Bitcoin SV, Peercoin etc. însă lista aproape completă, o găsiți aici. De asemenea, ASIC-ul specializat pe algoritmul SHA-256 poate să mineze toate criptomonedele din listă! Un miner de Bitcoin (SHA-256) are de obicei un consum de curent de cca. 2 KWh și este destul de zgomotos, dar cu un ventilator special acesta se poate ține și la bloc.

Care este profitul generat de un ASIC?

Ei bine aici nu o să mă uit la ASIC-urile care minează Bitcoin pentru că, cele mai performante ASIC-uri pentru Bitcoin, cum este Bitmain Antminer S21 Hyd 335Th, generează cca. 33$ pe zi, din care trebuie să scădem 12$ pe zi consumul de curent, pentru că, acest are un consum de peste 5 KWh. Așadar, o să mă concentrez pe un ASIC de Kaspa specializat pe algoritmul kHeavyHash, și anume IceRiver KS5L. Acesta costă azi în jur de 13.000 $ – fără taxele de import și TVA (care sunt cca. 30%), și fără costul transportului. Însă acesta poate genera 74$ pe zi, iar pentru curent trebuie plătit cca. 8$ pe zi. Deci, IceRiver KS5L poate genera lejer 60$/zi până la următorul „halving”. Spun acest lucru pentru că, blocul de Kaspa scade în fiecare lună, spre exemplu acum este 116 KAS, însă luna viitoare va fi la 110 KAS, așadar profitul acestui miner s-ar putea să scadă, să se mențină sau să crească, totul depinde evident de evoluția criptomonedei Kaspa.

IceRiver KS5L este un exemplu de miner, care generează un venit pasiv destul de consistent și care poate mina mai multe criptomonede, ca și Sedra Coin și Bugna. Ambele criptomonede au un viitor interesant, dar acest lucru pavează viitorul minerului IceRiver KS5L, care nu va mina doar Kaspa și va depinde exclusiv doar de această criptomonedă!

Întrebări și răspunsuri

Așadar, dacă v-am stărnit interesul, puteți să îmi puneți întrebari în secțiunea comentarii și să o vă prezint cum puteți să obțineți venituri pasive din minatul criptomonedelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.