auto bara

Cum să te protejezi împotriva atacurilor cibernetice?

ADVERTORIAL. ESET a publicat încă din ianuarie 2015 o listă cu sfaturi de care să ții cont. Spre exemplu, o strategie care învinge orice atac ransomware, indiferent cât este de eficient, este să faci o copie de rezervă a datelor importante, actualizată în mod regulat.

Dacă ești atacat cu ransomware poți pierde documentul început în această dimineață, dar poți restaura oricând fișierele importante într-o variantă anterioară.

SOLUȚIE SIGURĂ ÎMPOTRIVA ATACURILOR CIBERNETICE

Compania Dava R&R SRL vă poate oferi soluții de backup profesionale la prețuri foarte avantajoase începând de la 5 EURO pe lună. Pentru detalii, puteți să îi contactați pe profesioniștii Dava prin email la info@davasolutions.ro sau la telefon: 0359.424.662, 0723.221.512.

Iată câteva informații referitoare la atacurile informatice din ultima perioadă. Atacul cu ransomware WannaCry (WannaDecryptor) este un atac cibernetic în desfășurare, care vizează sistemul de operare Microsoft Windows.

Atacul a început vineri, 12 mai 2017, și a infectat peste 230.000 de calculatoare din 150 de țări, software-ul cerând o răscumpărare printr-un mesaj tradus în 28 de limbi. Acest atac a fost descris de către Europol ca fiind la o scară fără precedent. Ransomware este o amenințare informatică devastatoare.

Ca și efect, îți blochează computerul și nu mai primești acces la documente decât când plătești. Atacul a afectat Telefónica (o companie de telefonie din Spania) și alte mari companii, precum și unele părți din National Health Service (NHS) din Regatul Unit, FedEx, Deutsche Bahn și alte companii mari.

În același timp, au fost atacate ținte din 99 de alte țări. Ca și alte atacuri de tip ransomware, acesta se răspândește prin e-mailuri dar utilizează și “exploitul” EternalBlue și “backdoorul” DoublePulsar, dezvoltate de Agenția de Securitate Națională SUA, răspândindu-se printr-o rețea în care nu sunt instalate actualizări de securitate recente, infectând direct orice sistem expus.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


68 ÷ = 34