creare site

Cu ce viteză minează Ethereum noua placă Nvidia RTX 2080 Ti?

Eram curios cu ce viteză poate mina ETH noua placă RTX 2080 Ti. Și iată că site-ul legitreviews.com a reușit să testeze acest lucru.

Cei de la legitreviews au utilizat minerul Claymore Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v11.9 cu DAG epoch #211, iar NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti a obținut o viteză de 49 Mh/s fără nicio supratactare. Sistemul a consumat 389 Watti cand mina ethereum.

În principiu, placa singură consumă 272 W când minează cu 49 mh/s, desigur Claymore 11.9 nu a fost optimizat pentru seria de placi RTX, pentru că el a fost lansat în iulie 2018.

După ce s-a s-a utilizat utilitarul de supratactare EVGA Precision X1 s-a crescut viteza memoriei cu +1000 MHz și s-a redus consumul la 75%, iar 2080 Ti a ajuns până la aproximativ 54 Mh/s și a scăzut consumul la 306 Watti. Astfel, s-a redus consumul cu 83 W și a crescut performanța cu 5 Mh/s.

Odată ce s-a închis utilitarul EVGA Precision X1, viteza de minare a crescut la 56Mh/s, așadar s-a mai obținut un plus de 2 megahash-uri/secundă, însă temperatura procesorului a ajuns aproape de 70 grade Celsius, ceea ce este destul de mult, pentru că, Vega 64 Sapphire, când minează abia ajunge la 60 grade Celsius când este supratactată!

Iar această performanță obținută de 2080 Ti, se poate realiza cu numai două placi RX 570 de la Radeon, evident cu BIOS-ul modificat și supratactate. Cu aceste modificări o placa RX 570 ITX ajunge la aproape 29 Mh/s, iar prețul este undeva pe la 200 euro.

Atunci când cei de la legitreviews au calculat profitul obținut de 2080 Ti în cazul minatului de criptomonedă, au descoperit că această placă aduce un profit de 2 USD/luna (având în vedere cursul ETH/USD la 240 dolari). Placa costă, cca. 1200 USD, iar pentru a acoperi costul acestei placi din minat de ETH este nevoie de 41 ani, dacă nu se vor modifica condițiile pentru mineri în acest timp!
Așadar, gamerii nu ar trebui să se îngrijoreze din cauza minerilor, pentru că aceștia nu vor cumpăra această placă pentru a o utiliza în minarea de criptomonedă, ci se vor orienta către soluții mai eficiente din punct de vedere al performanței și costului!
Dacă dorești să schimbi ETH (Ethereum) în BTC (Bitcoin) sau în altă criptomonedă îți recomand kucoin.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.