creare site

CEO-ul Kraken ne avertizează să nu ținem criptomonedele în casele de schimb!

Jesse Powell, directorul executiv al casei de schimb de criptomonede Kraken, a avertizat utilizatorii de active digitale să nu stocheze fondurile pe platformele de tranzacționare.

Avertismentul de la Powell vine în urma unei încălcări a securității de profil, care a avut loc pe Cryptopia, o casă de schimb de criptomonede din Noua Zeelandă, cunoscută pentru listarea token-uri mai puțin uzuale.

De ce investitorii nu trebuie să dețină bitcoin sau alte criptomonede în casele de schimb?


Orice aplicație sau platformă conectată la Internet prin esența ei se poate sparge. În principiu, casele de schimb de criptomonede la nivel central sunt similare băncilor prin faptul că dețin cheile private și fondurile utilizatorilor.

Dacă un hacker obține acces la serverele centrale sau la sistemul de management intern al unei case de schimb virtuale, hackerul poate fura fondurile utilizatorilor, informații private și date financiare.

După cum a spus Powell, o modalitate mai sigură de stocare a valutelor digitale se află într-un portofel hardware sau într-un portofel fără custodie, care permite utilizatorilor să-și gestioneze propriile chei private.

“Vă rugăm să nu păstrați mai multe criptomonede într-o casă de schimb (inclusiv @ krakenfx) decât cât aveți nevoie pentru a tranzacționa activ. Utilizați Ledger sau Trezor. DEX-urile nu sunt un panaceu – priviți la DAO. Open source înseamnă că, găurile de securitate vor fi descoperite mai devreme (probabil nu de băieți buni) “, a remarcat el.

Unii experți au susținut că exchange-urile mari centralizate pot fi mai sigure pentru utilizatorii obișnuiți sau începători, deoarece este posibil ca noii utilizatori să gestioneze defect cheile private și datele sensibile.

Schimburile de criptomonede, cum ar fi Gemini, s-au asigurat oferind posibilitatea investitorii de a fi rambursați în cazul unui eveniment de încălcare a securității sau a unui atac de hacking.

În octombrie, Gemini a dezvăluit că a obținut o asigurare de la Aon, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de asigurări din Europa.

Având în vedere recentele atacuri de hacking asupra caselor de schimb al valute virtuale, anumite piețe, inclusiv Coreea de Sud, au solicitat platformelor de tranzacționare să obțină asigurări pentru a proteja investitorii și capitalul lor.

Casele de schimb centralizate de criptomonede încă sunt vulnerabile la încălcări de securitate și este dificil să aibă toate fondurile utilizatorilor asigurate de companiile de asigurări.

Astfel, responsabilitatea unui investitor este să gestioneze în siguranță fondurile și să dețină un backup la portofelele în mod regulat și atât timp cât portofelul este bine întreținut, nu există nicio posibilitate de încălcare a securității sau spargerii lui.

Sursa: ccn.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.