Bisericile ar putea adăposti peste noapte oamenii străzii!

Dorel Puchianu

În România sunt multe biserici, iar băncile din biserici pe care stau enoriașii la diferite evenimente, ar putea peste noapte să faciliteze oamenilor fără adăpost, celor fără case, să aibă un loc unde să doarmă peste noapte.

Iarna, acest avantaj i-ar salva pe oamenii străzii de multe situații neplăcute. Adică, dacă nu ai casă, iarna când este foarte frig și nu ai unde să dormi peste noapte, pot să spun că, pentru o persoană care doarme pe străzi iarna următoarea zi este foarte obositoare – ca să mai întocmească ceva!

Desigur, nu mă aștept ca bisericile să fie de acord să-și transforme băncile din interiorul lor în paturi pentru oamenii străzii. Dar, absolut cred că sunt biserici care au luat atitudine și adăpostesc oamenii care se află în nevoie!

Dacă stăm bine să privim, bisericiile sunt spații grandioase care ar putea oferii un spațiu acoperit celor care au nevoie aproape oricând.

Așadar, această idee este utilă pentru cei care au nevoie, desigur că bisericile din întreaga lume ar putea să găzduiască peste noapte turiști gratuit sau pentru sume mici. Spațiile din interiorul bisericilor sunt destul de voluminoase, și dacă ne gândim logic, acestea nu sunt folosite peste noapte, așadar ar putea să-și demonstreze utilitatea prin găzduirea celor nevoiași.

Consider că o lege Europeană în acest sens ar fi de bun augur, cred că pentru toată lumea care are nevoie peste noapte de un loc unde să doarmă în liniște indiferent de anotimp și indiferent de situația lor finaciară la acel moment!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.