AMD Ryzen Threadripper 1950X

Intenționând să dea în sfârșit peste nas celor de la Intel, care au dominat prea mult timp piața cu i3, i5 și i7, cei de la AMD au scos la lumină noua serie de procesoare Ryzen.

Modelul Threadripper 1950X nu este chiar cel mai bestial procesor pe care și l-ar dori orice gamer însetat de performanță maximă în jocurile de ultimă generație, însă este cu siguranță o variantă demnă de luat în calcul chiar și în comparație cu super-performantul model i9 de la Intel.

Echipat cu 16 nuclee setate la 3,40 GHz și supratactabil până la 4,00 GHz, plus 32 de threaduri, și beneficiind de 32MB L3 cache, Threadripper 1950X face față cu mult succes competiției.

Testele releva un avantaj clar în Cinebench față de rivalul Intel i9-7900X, iar în Geekbench și PCMark 8 a obținut de asemenea scoruri mai ridicate.

Același lucru e valabil și în cazul codării video, iar în cazul unor jocuri precum Total War: Warhammer și Rise of the Tomb Raider fps-ul a crescut peste cel oferit de i9-7900X odată cu ridicarea rezoluției, de la 92 la 112.

Sursa: techradar.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.