Mâncatul rapid poate cauza probleme de sănătate

Experții în nutriție, împreună cu medicii specialiști în gastronomie, ne sfătuiesc să nu ne grăbim atunci când mâncăm, să mestecăm încet, cu tact și răbdare, savurând fiecare înghițitură. În caz contrar, există riscul de obezitate și de probleme cardiace.

Mâncatul în viteză sporește șansele apariției unor tulburări precum: dereglarea presiunii sanguine, apariția în cantitate periculoasă a zaharidelor în sânge, plus diferițe anomalii ale colesterolului.

În cazul în care își fac apariția toate sau mai multe din aceste simptome, ele cresc șansele organismului de a dezvolta probleme cu inima.

Cardiologul Takayuki Yamaji de la Universitatea Hiroshima din japonia susține că mâncatul incet și sistematic reduce toate aceste posibilități nefaste, echilibrează mai bine sistemul metabolic, și evită fluctuații ale glucozei care sunt reticente la tratamentul cu insulină.

Yamaji și colaboratorii săi au examinat 642 de bărbați și 441 de femei cu o medie de vârstă de 51 de ani, și au concluzionat că ani de mâncat rapid conduc la toate simptomele descrise mai sus.

Studiul doctorului Yamaji a fost prezentat la American Heart Association’s Scientific Sessions 2017.

Sursa: sciencealert.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.